Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven

Deze training richt zich op het juridische kader van de Wmo. Wat moet je weten om de Wmo uit te kunnen leggen aan je cliënt en om deze juist toe te passen? De samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het sociaal domein worden besproken, net als de kanteling en de toepassing daarvan. Tot slot wordt de rechtsbescherming voor de burger in de praktijk besproken.

Na het volgen van de training bent u in staat een aanvraag te behandelen, heeft u kennis van de opbouw van de Modelverordening en kunt u deze in grote lijn uitleggen. Daarnaast begrijpt u hoe de Awb van toepassing is op de Wmo en hoe dit tot uitdrukking komt in het proces. Ook worden de functies van de verschillende organen van de gemeente besproken.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Wmo consulent.

Een vooropleiding en/of werkniveau op hbo-niveau is bij deze training vereist.

Let op: Onze vakmodules zijn modules waarbij u instroomt in de reguliere opleidingen.

Het programma bestaat uit één lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

  • Verkenning van begrippen en regelgeving
  • Samenhang tussen de Wmo en andere regelingen binnen het sociaal domein
  • De kanteling en toepassing daarvan
  • Rechtsbescherming voor de burger in de praktijk

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven