Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Kosten €850 excl. BTW
Inschrijven

Tijdens deze training ga je in gesprek; het gesprek is een van de pijlers van het vak van Wmo consulent!

Het vak van Wmo consulent vraagt veel kennis over de wet- en regelgeving, ziektebeelden, probleemanalyse en maatwerkvoorzieningen of maatwerkoplossingen. Hoe pas je deze kennis nu toe in je dagelijkse contact met je cliënten? Dat oefenen we tijdens deze training over gesprekstechnieken. Natuurlijk komt het keukentafelgesprek aan de orde, maar vooral van belang zijn je eigen vaardigheden om een gesprek op een goede manier te voeren en om te gaan met cliënten met hun beperkingen, vragen en onzekerheden.

Na het volgen van de tweedaagse training Het keukentafelgesprek en claimvoorkomend communiceren;

  • beschikt de cursist over de theoretische kennis van een gespreksstructuur en conflicten
  • is de cursist zich bewust van wat een conflict veroorzaakt
  • is de cursist zich bewust van zijn eigen gedrag bij tegenstellingen en conflict
  • weet de cursist hoe in een gesprek technieken kunnen worden ingezet om te de-escaleren en het gesprek functioneel houden.
  • de cursist weet hoe, in het gesprek, de cliënt op de eigen kracht aangesproken kan worden.
  • is de cursist in staat in een gesprek de cliënt te motiveren tot het vinden van eigen oplossingen.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Wmo consulent. Voorwaarde voor deelname is dat u over hbo werk- en denkniveau beschikt.

Let op: Onze vakmodules zijn modules waarbij u instroomt in de reguliere opleidingen.

Het programma bestaat uit twee lesdagen waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

  • De opbouw van het keukentafelgesprek
  • Diverse mechanismen bij communicatie
  • Omgaan met weerstand en conflicten
  • Kantelen aan tafel

Op de site staat de startdatum van de eerste lesdag genoemd. De tweede lesdag wordt gemiddeld 10 weken later gegeven. Neem voor de datum van de tweede lesdag contact op met Kenniscentrum WMO.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 2 dagen. Daarnaast vragen de trainingsdagen enige voorbereiding door middel van zelfstudie.

Investering
Uw investering voor de training bedraagt €850,- excl.  BTW. Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen, welke bestaan uit een persoonlijke online leeromgeving. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven