Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

16 nov 2020 09:00
Meppel
Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven

Tijdens deze training leert u over het indicatie stellen voor begeleiding voor kwetsbare mensen in onze samenleving. Hiervoor is het van belang een goede inschatting te maken van de persoonlijke situatie van de cliënt.

Tijdens deze training wordt besproken welke doelgroep vraag heeft naar begeleiding en wat beschermd wonen inhoudt. U leert de juiste informatie op te halen die nodig is voor de indicatiestelling. Daarnaast leert u de zelfredzaamheidsmatrix toe te passen en een persoonlijk plan te hanteren tijdens een keukentafelgesprek.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Wmo consulent.

Let op: Onze vakmodules zijn modules waarbij u instroomt in de reguliere opleidingen.

Het programma bestaat uit één lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;
• Het leren kennen van de doelgroep en doelen van begeleiding
• De praktijk van het indiceren van begeleiding
• Werken met een persoonlijk plan

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag. Daarnaast vraagt de trainingsdag enige voorbereiding door middel van zelfstudie.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven