Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

26 okt 2020 09:00
Meppel
Kosten €250 excl. BTW
Inschrijven

Het uitgangspunt van de Wet maatschappelijk ondersteuning is dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. Dit vraagt om een zorgvuldige indicatiestelling voor het toekennen van Wmo-voorzieningen.

Wat moet er in huis veranderen zodat iemand nog zelfstandig of met ondersteuning kan blijven wonen? Het antwoord op deze vraag zal heel verschillend zijn, van geval tot geval.

In sommige gevallen is er relatief weinig nodig om iemand nog zelfstandig te laten wonen, en is het aanbrengen van een paar beugels en een verhoogde toiletpot voldoende. In andere gevallen is een verhuizing naar bijvoorbeeld een gelijkvloerse woning noodzakelijk. Het gaat dus altijd om maatwerk.  En om de begrippen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar.

Resultaat
Na het volgen van de training Indicatiestelling Woningaanpassingen;

  • heeft de cursist basale kennis van de verschillende wetten en weet welke voorzieningen hier wel of niet onder vallen.
  • is de cursist in staat om in een professioneel gesprek door te vragen op mogelijke belemmeringen die in en om de woning kunnen plaatsvinden
  • heeft de cursist in grote lijn kennis van mogelijke woningaanpassingen
  • is de cursist in staat uitleg te geven over de begrippen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Wmo consulent. Voorwaarde voor deelname is dat u over hbo werk- en denkniveau beschikt.

Let op: Onze vakmodules zijn modules waarbij u instroomt in de reguliere opleidingen.

Het programma bestaat uit een halve lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

  • Inzicht in de mogelijkheden van woningaanpassingen binnen de Wmo
  • Het stellen van eenvoudige indicaties voor woningaanpassingen

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is een halve lesdag. Daarnaast vraagt de trainingsdag enige voorbereiding door middel van zelfstudie.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via [email protected] of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 250,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven