Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

2 nov 2020 09:00
Meppel
Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Kenniscentrum WMO - De specialist in opleiding wmo consulent en opleiden binnen het Sociaal Domein
Marijke Koekkoek
Na Marijke haar studie fysiotherapie heeft zij lange tijd in de eerste lijn gewerkt. Vanaf 1994 is zij adviseur voor voorzieningen op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Marijke heeft zowel bij gemeenten gewerkt als bij het RIO (Regionaal Indicatieorgaan) het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Sinds 2008 is zij als opleidingsadviseur bij het CIZ actief geweest. Hier ontwikkelden zij opleidingen voor zowel eigen personeel als medewerkers van gemeenten en zorginstellingen over de indicatiestelling. Lees meer

Tijdens de training wordt aandacht besteedt aan drie belangrijke werkgebieden binnen de Wmo; namelijk wonen, rolstoelen en vervoer. Hierbij wordt geleerd onderscheid te maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar.

Na het voltooien van deze training heeft u kennis van de verschillende wetten, mogelijke woningaanpassingen en kunt u onderscheid maken tussen gebruikelijk, voorliggend en voorzienbaar. Daarnaast leert u om door te vragen op mogelijke belemmeringen die kunnen plaatsvinden in en om de woning en belemmeringen in het zich kunnen verplaatsen.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnend Wmo consulenten als ambtenaren die nu al werkzaam zijn als Wmo consulent.

Let op: Onze vakmodules zijn modules waarbij u instroomt in de reguliere opleidingen.

Het programma bestaat uit één lesdag waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

  • Kennismaking met begrippen en assortiment
  • Het verkrijgen van inzicht in de praktijk van het indiceren van deze middelen
  • Bedrijfsbezoek aan een hulpmiddelenleverancier

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Unieke online leeromgeving
Voor deze training krijgt u toegang tot een unieke online leeromgeving via deze website. In de leeromgeving vindt u lesmateriaal dat gebruikt wordt tijdens de training zoals lesstof, video’s, opdrachten en zelftesten. Het lesmateriaal is geheel afgestemd op de training. U krijgt tot één jaar na het afronden van de opleiding toegang tot de online leeromgeving. Omdat het Sociaal Domein aan verandering onderhevig is, wordt de lesstof continu geactualiseerd. De online leeromgeving is beschikbaar op elke computer, laptop of tablet. Indien u voor of tijdens de opleiding problemen ondervindt met de leeromgeving kunt u contact met ons opnemen via info @kenniscentrumwmo.nl of 085 – 401 83 62.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven