Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Kenniscentrum WMO - De specialist in opleiding wmo consulent en opleiden binnen het Sociaal Domein
Jacobien Kleve
Jacobien Kleve haar roots liggen in het Sociaal Domein. Mensen verder helpen, is voor haar altijd een belangrijke drijfveer geweest. Mede dankzij haar rol als mediator heeft ­Jacobien geleerd dat mensen altijd zelf beschikken over een arsenaal aan mogelijkheden om hun problemen op te lossen. Het aanspreken van de eigen mogelijkheden werkt vele malen beter voor de cliënten dan het aanleveren van een pasklare en verantwoorde oplossing van buitenaf. Lees meer

Het voeren van een keukentafelgesprek vraagt veel van u als Wmo consulent. Naast de kennis die u heeft over de Wmo en de toepassing daarvan, krijgt u te maken met de kritische klant. In sommige situaties kan dit lastig zijn. Vooral wanneer u in het gesprek geconfronteerd wordt met een stellingname van de cliënt die u niet meteen kunt honoreren.  Wat kunt u doen om het gesprek een andere wending te geven, zodat u een goed en volledig beeld krijgt van de cliënt?

We zoomen tijdens de training in op de kritische klant. U krijgt kennis aangereikt over deze vorm van weerstand en de fantastische mogelijkheden die deze weerstand biedt om een goed gesprek te kunnen voeren. De training richt zich op het herkennen van weerstand (in elke vorm) en het herkennen van jouw bejegening. In deze actieve en praktijkgerichte training leer je om daarin nieuwe keuzes te maken, zodat het gesprek prettig verloopt.

Resultaat
Na het volgen van deze trainingsdag:

 • Herkent u weerstand, zowel bij uzelf als bij de cliënt.
 • Bent u in staat om in het gesprek aan de “achterkant” van weerstand te kijken.
 • Kunt u de regie blijven voeren
 • Blijft u uit het conflict.
 • Kunt u samen in het gesprek de belangen en mogelijkheden verkennen.

De training is bedoeld voor professionals binnen het Sociaal Domein.

Alle onze cursussen en ééndaagse trainingen worden ook op incompany (inhouse) basis bij u op locatie verzorgd. Bij deze cursusvorm wordt de cursus voor uw organisatie gegeven op nagenoeg elke gewenste locatie, op de wijze die voor u en uw collega’s het beste uitkomt.

Het programma bestaat uit een eendaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

 • Hoe uit de kritische klant zich?
 • Wat betekent deze weerstand?
 • Verkennen van weerstand bij jezelf
 • Kijken aan de “achterkant” van weerstand
 • Verkennen van belangen
 • Judo met weerstand.

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven