De specialist in opleiden

binnen het Sociaal Domein

28 feb 2019 09:00
27 mei 2019 09:00
26 sep 2019 09:00
Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Marijn Pietersen-Jonker, MSc
Mensen en hun gedrag zijn twee thema’s die Marijn Pietersen altijd hebben geboeid. Marijn is arbeids-, organisatie- en personeels­psycholoog en trainer op het gebied van de Wmo, gespreks­technieken, coaching en gedragsstijlen. Als gedreven trainer gaat zij altijd voor een hoog resultaat. Marijn vindt het belangrijk een goede basis te leggen als het gaat om kennis, maar richt zich daarbij altijd op de vertaling naar de praktijk. Lees meer

Deze training richt zich op de basis van de Participatiewet. De training gaat dieper in op het ontstaan van de wet, de (nieuwe) doelgroepen die er toe behoren en de vragen die daarbij komen kijken. Ook de samenhang tussen de andere regelingen binnen het sociaal domein worden besproken, net als de kanteling en de toepassing daarvan. Wat moet je weten om deze wet uit te kunnen leggen aan je klanten en om deze juist toe te passen?

Deze training geeft een breed inzicht in het ontstaan van de Participatiewet en de bijbehorende regelgeving. U kent de doelgroepen en weet met welke vragen u te maken kunt krijgen. U bent in staat deze informatie over te dragen aan klanten. Daarnaast heeft u een breder beeld van het sociaal domein en de samenhang tussen de verschillende wetten.

Resultaat

Na het volgen van deze verdiepingstraining heeft u de volgende resultaten behaald:

  • Bent u op de hoogte van het ontstaan van de wet en de (nieuwe) doelgroepen
  • Kent u de veranderingen na 2015
  • Weet u de samenhang binnen Sociaal Domein
  • Kent u de basis van de Participatiewet.

Deze training is bedoeld voor (beginnend) medewerkers klantcontact binnen gemeenten, zoals baliemedewerkers, callcenter- en backoffice medewerkers.

Het programma bestaat uit een eendaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

  • Verkenning van de wet
  • Veranderingen na 2015
  • Samenhang binnen Sociaal Domein
  • (nieuwe) doelgroepen

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven