Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Kosten €450 excl. BTW
Inschrijven
Kenniscentrum WMO - De specialist in opleiding wmo consulent en opleiden binnen het Sociaal Domein
Marijke Koekkoek
Na Marijke haar studie fysiotherapie heeft zij lange tijd in de eerste lijn gewerkt. Vanaf 1994 is zij adviseur voor voorzieningen op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Marijke heeft zowel bij gemeenten gewerkt als bij het RIO (Regionaal Indicatieorgaan) het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Sinds 2008 is zij als opleidingsadviseur bij het CIZ actief geweest. Hier ontwikkelden zij opleidingen voor zowel eigen personeel als medewerkers van gemeenten en zorginstellingen over de indicatiestelling. Lees meer
Kenniscentrum WMO - De specialist in opleiding wmo consulent en opleiden binnen het Sociaal Domein
Iris van Zandwijk-Hoeijmakers
Iris van Zandwijk-Hoeijmakers is zelfstandig ondernemer in de Wmo/Wlz en letselschade. Het adviseren en trainen op het gebied van Wmo en de scheidslijn tussen de Wmo/Wlz en Zvw van gemeenten zijn werkzaamheden waar Iris zich al jaren mee bezighoudt. Naast jarenlange ervaring als Wmo consulent voor diverse gemeenten en CIZ / MO-zaak, geeft Iris les bij onder andere het Kenniscentrum WMO, de Bestuursacademie Nederland en de Hogeschool Arnhem Nijmegen (HAN). Lees meer

Veel mensen met een beperking zijn afhankelijk van een rolstoel en/of vervoersvoorziening. Heeft u te maken met wensen en behoeften van de cliënt maar ook met de technische mogelijkheden en kosten? In deze training wordt er gekeken naar de medische, ergonomische en technische aspecten om zo een passende oplossing voor de cliënt te vinden. Tijdens de training ‘Zitanalyse en Rolstoelen’ leert u het zitten te observeren en welke eisen er gesteld worden vanuit de gebruiker aan de rolstoel. Ook de verschillen tussen de WMO/WLZ/ZVW/UWV wet- en regelgeving met betrekking tot rolstoelen worden tijdens deze dag behandeld.
Resultaat

De training geeft u naast uw eigen basiskennis, een verdieping op het gebied van rolstoelen en het gebruik ervan. U leert het zitten te observeren en u kunt zelfstandig een programma van eisen opstellen ten behoeve van een rolstoel.

Leerdoelen

Na deze training:

  • Weet u waar u op moet letten bij een goede zithouding
  • Weet u hoe u lichaamsmaten moet opmeten ten behoeve van het selecteren van een juiste rolstoel
  • Weet u het verschil tussen een actieve en een passieve rolstoel
  • Weet u het verschil tussen een trippelstoel en een trippelrolstoel
  • Weet u welke simpele aanpassingen er op de rolstoel mogelijk zijn
  • Weet u wanneer de Wlz verantwoordelijk is voor de rolstoel en wanneer de
  • Wat het UWV met rolstoelen doet en wanneer er een samenwerking met ZVW plaatsvindt

.

Deze training is bedoeld voor zowel beginnende als ervaren Wmo- consulenten en generalisten in Sociale teams die iets meer willen weten over de mogelijkheden van rolstoelen.

Alle onze cursussen en ééndaagse trainingen worden ook op incompany (inhouse) basis bij u op locatie verzorgd. Bij deze cursusvorm wordt de cursus voor uw organisatie gegeven op nagenoeg elke gewenste locatie, op de wijze die voor u en uw collega’s het beste uitkomt.

Het programma bestaat uit een eendaagse training waarbij de volgende onderwerpen aan bod komen;

 • Wanneer een Wmo-rolstoel en wanneer (nog) niet
 • Wlz versus Wmo
 • Antropometrie; het meten van lichaamsmaten
 • Observeren van het zitten
 • Behandelen van mogelijkheden incidentele rolstoel, semi-permanente rolstoel
 • Rolstoelaanpassingen
 • Soorten Rolstoelen; trippelstoel versus trippelrolstoel, actief versus passieve rolstoel

Studiebelasting
De studiebelasting voor deze training is 1 dag.

Investering
Uw investering voor de ééndaagse training bedraagt € 450,- excl.  BTW.  Deze kosten zijn inclusief koffie/thee en lunch. Tevens zijn alle studiematerialen inbegrepen. Scholingskosten voor een (toekomstig) beroep zijn fiscaal aftrekbaar. De gemeente kan de Btw verrekenen met haar Btw-compensatiefonds.

Certificering
Wanneer u deze training heeft gevolgd, ontvangt u een bewijs van deelname van Kenniscentrum WMO.

Inschrijven