Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Marijke Koekkoek

Na Marijke haar studie fysiotherapie heeft zij lange tijd in de eerste lijn gewerkt. Vanaf 1994 is zij adviseur voor voorzieningen op het gebied van wonen, verplaatsen en vervoer. Marijke heeft zowel bij gemeenten gewerkt als bij het RIO (Regionaal Indicatieorgaan) het CIZ (Centrum Indicatiestelling Zorg). Sinds 2008 is zij als opleidingsadviseur bij het CIZ actief geweest. Hier ontwikkelden zij opleidingen voor zowel eigen personeel als medewerkers van gemeenten en zorginstellingen over de indicatiestelling. Vanaf 2014 is Marijke weer in de praktijk actief als senior consulent Wmo en coach/opleider. Haar dagelijkse werk in de praktijk houdt haar scherp en geeft haar input voor het ontwikkelen van opleidingen.

Zelf houdt Marijke van bewegen en actie: “Ik ben ervan overtuigd dat afwisseling in lesstof en werkvormen het leerproces van cursisten versterkt. In mijn lessen houd ik het presenteren van kennis beperkt tot het noodzakelijke en probeer ik door verschillende werkvormen cursisten zelf te laten ontdekken en  leren. Mijn ervaringen in de praktijk inspireren me hierbij.” Na jaren vindt Marijke het werk nog steeds  afwisselend en uitdagend. Geen situatie is dezelfde en dat is maar goed ook. Wat haar daarbij ook bezighoudt, is hoe mensen verschillend met hun beperkingen omgaan. “Daar waar de een zich volledig uitgeschakeld voelt, kan de ander met veel beperkingen en hele zinvolle invulling geven aan zijn of haar leven. Hoe ik die positieve instelling in mijn werk ook nog kan uitdragen, blijft me boeien.”

In haar lessen wil Marijke bereiken dat cursisten geïnspireerd raken voor het vak van consulent en dat ze met een goede basis aan kennis en vaardigheden aan de slag kunnen.