Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Tessa Jonker, MSc

Tessa Jonker is toegepast psycholoog en Msc Healthy Ageing (het begeleiden van verandering en innovatie binnen de zorg, in de transitie van ziektezorg naar gezond gedrag). Het begrijpen en veranderen van gedrag is een dagelijkse bezigheid. Dit past Tessa voornamelijk toe in de zorgsector door zorgprofessionals bewust te maken van hun handelen en ze nieuwe keuzemogelijkheden aan te bieden. Daarnaast houdt zij zich bezig met innovatie in de zorg binnen haar eigen vakgebied: psychische gezondheid en gedrag. De veranderende (zorg) wereld vraagt om een flexibele houding en nieuwe paden en dit wil Tessa doen door zo dicht mogelijk bij de praktijk te blijven. 

Tessa houdt van een actieve en interactieve les waarin ieder zijn eigen kennis en expertises meeneemt en inbrengt. “Kennis leidt niet tot actie en daarom gaan we aan de slag. Samen vormen we de inhoud en daarom is jouw rol als cursist minstens zo belangrijk.” 

Zoals een Wmo consulent duurzame zelfredzaamheid wil voor burgers, wil Tessa als docent dat cursisten zelf de juiste keuzes kunnen maken in wisselende omstandigheden. Het gebruiken van je gezonde verstand, het handelen vanuit je belangrijkste doel en het bewegen binnen de gestelde kaders zijn voor Tessa vaste thema’s in de lessen. “Als jij als aanstaande Wmo consulent zelf in staat bent om de juiste keuzes te maken in je dagelijkse praktijk, dan is mijn missie geslaagd.”