Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Kenniscentrum WMO overhandigt ‘Handboek Wmo’ aan Meppeler wethouder

Meppel – Directeur Miquel Wijngaards van het Kenniscentrum WMO in Meppel heeft woensdag het ‘Handboek Wmo’ overhandigd aan Wethouder Gert Stam en Tea Hoevenberg, teamleider Wmo.

Het ‘Handboek Wmo’ is een praktische vertaling van de Wet maatschappelijke ondersteuning. Het boek is geschreven door docenten en samenwerkingspartners van het Kenniscentrum WMO voor Wmo consulenten, front- en backoffice medewerkers, klantmanagers en alle disciplines in onder andere sociale wijkteams. Het Handboek gaat over het hele spectrum van de Wmo. Het is een feitelijk boek over de taken en verantwoordelijkheden van Wmo consulenten.

Het boek is in het gemeentehuis overhandigd vanwege het inspirerende interview met de Meppeler wethouder door medewerkers van het Kenniscentrum. Dit interview vormt samen met interviews van wethouders binnen andere gemeenten een belangrijk onderdeel van het handboek. Kenniscentrum WMO gaat in gesprek met de gemeenten over de lokale uitvoering van de Wmo en de visie van de wethouders.