Nieuws

5 JUL
Intervisie binnen een Wmo-team deel 3

Daar ben ik weer! Deze  blog is een vervolg op mijn eerdere twee blogs over intervisie en deze keer gaat het over positieve intervisie. In de vorige blog beloofde ik al om terug te komen op het inbrengen van positieve vragen in de intervisiebijeenkomst. Dat wil ik nu graag verder uitleggen. Het klinkt, als je […]

Lees verder >>

27 JUN
Seminar ‘Hoe schuldhulpverlening verlichting brengt binnen andere domeinen’

Vanuit de expertise van het Kenniscentrum WMO zien wij dat de inzet van schuldhulpverlening van grote invloed is op de andere domeinen binnen het sociaal domein. Hoe kun je door efficiënte inzet van Schuldhulpverlening de druk verlagen op de domeinen Wmo, Jeugd en Participatie? Op 20 september wordt het seminar “Hoe schuldhulpverlening verlichting brengt binnen andere domeinen” georganiseerd. Kennis delen […]

Lees verder >>

20 JUN
‘Liefde verdwijnt, professionals vullen gat op’

Meppel – De Wet Maatschappelijke Ondersteuning dreigt onbetaalbaar te worden voor gemeenten. In plaats van verloren gegaan naoberschap in dorpen en steden met dure professionals op te vullen, zouden we het als samenleving veel meer ‘samen’ op moet lossen. Dat zegt Miquel Wijngaards uit Meppel. Hij is directeur en en oprichter van het Kenniscentrum WMO, […]

Lees verder >>

4 jun
Intervisie binnen een Wmo-team deel 2

Een vervolg op mijn eerste blog over intervisie: In mijn eerste blog over intervisie had ik het over het stellen van de juiste vraag. Daarbij stelde ik dat voor het stellen van een intervisievraag aandacht nodig is. En ik beloofde hier later aandacht aan te schenken. Dat wil ik doen in deze blog. Het stellen […]

Lees verder >>