Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Wilt u zich omscholen naar een functie als Wmo Consulent, Jeugdconsulent of Schuldhulpverlener?

De arbeidsmarkt in Nederland verandert in een rap tempo. Bedrijven hebben personeelstekorten, terwijl mensen werkloos thuis zitten. Jongeren trekken naar de Randstad, terwijl er volop uitdagende banen zijn in de regio. Beroepen verdwijnen, nieuwe banen ontstaan en de inhoud van functies verandert. Dit vraagt om andere vaardigheden van medewerkers. Bent u voorbereid?

Carrièreswitch? Omscholing kan je verder helpen!

Wellicht denkt u al jaren na over een omscholing naar het Sociaal Domein? Maar heeft u nooit de kans gehad om daadwerkelijk de stap te zetten. De overheid vindt dat mensen zich moeten blijven ontwikkelen om goed inzetbaar te blijven op de arbeidsmarkt. Daarom ondersteunt de overheid leren en ontwikkelen onder andere met een aantal subsidiemogelijkheden, waaronder:

  • UWV: Vanuit het UWV zijn verschillende mogelijkheden voor financiering van een opleiding. Het vak Wmo consulent is een kansberoep en daarmee is er een mogelijkheid via het UWV een opleiding hiervoor te volgen. Vraag uw coach of arbeidsdeskundige naar de mogelijkheden.
  • Regio Zwolle – Upgrade Jezelf!
  • Groei Vooruit
  • Regio Twente: IkBindr
  • Regio Achterhoek: OpIJver
  • Regio Gelderland
  • Nederland leert door; Via de subsidieregeling NL leert door is het mogelijk kosteloos scholing te gaan volgen. Er zijn in 2020 en 2021 tussen de 50.000 en 80.000 gratis (online) scholingstrajecten beschikbaar. U kunt gebruik maken van deze gratis (online) scholingstrajecten, zonder tussenkomst van de sector of uw  werkgever.
  • STAP-budget; Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal € 1.000 euro aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Mensen kunnen deze subsidie gebruiken voor een sterkere positie op de arbeidsmarkt. De subsidie heet STAP. Dit staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie.

Wilt u advies?

Wilt u zich laten omscholen maar weet u niet zeker of een functie als Wmo Consulent, KCC- of Backoffice medewerker, Jeugdconsulent of Schuldhulpverlener echt bij u past? Misschien twijfelt u of u de juiste competenties heeft voor deze droombaan? Of wilt u goed beslagen ten ijs komen voordat u aan een omscholing begint? Onze opleidingscoördinatoren en adviseurs helpen u graag verder. Bel naar 085 – 401 83 62 of mail naar [email protected] voor een persoonlijk advies.