Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Onze opleidingen gaan door!

Het kan heel goed zijn dat u momenteel tijd over heeft omdat u door de coronacrisis niet naar uw werk kunt. Hoe mooi zou het zijn om deze tijd nuttig te besteden en eens te kijken naar uw persoonlijke ontwikkeling. Of misschien denkt u al langer na over een omscholing naar een functie binnen het sociaal domein. Dit is de tijd om te starten met de opleiding voor Wmo consulent of schuldhulpverlener.

De verwachting is dat er straks een grote vraag naar Wmo consulenten en schuldhulpverleners ontstaat door de coronacrisis. Gemeenten lopen achterstanden op doordat er geen huisbezoeken plaatsvinden en meer gezinnen komen in de financiële problemen.

Digital classroom
Door onze opleidingen tot Wmo consulent of Schuldhulpverlener te volgen hoeft u voorlopig het huis niet uit. Wij bieden de opleiding digitaal aan tot het weer veilig is om klassikaal les te geven. Wij geven momenteel online en videolessen aan de huidige cursisten en monitoren continu de kwaliteit en de reacties. Deze zijn positief! Ook cursisten die aangeven digitaal niet erg handig te zijn en er tegenop zien om online lessen te volgen reageren positief. Wij werken met online meetings via het programma Zoom, waardoor de lessen nog steeds interactief zijn en er ruimte is voor het stellen van vragen aan de docent en het maken van opdrachten. Deze opdrachten worden door onze docenten nagekeken en de cursist ontvangt hierop feedback. Zo geven we op vrijwel dezelfde manier les als voorheen, met vakdocenten uit de praktijk.  Alleen dan op afstand.

Suites4Zorg
Suites4Zorg is de applicatie die door de meeste gemeenten binnen het Sociaal Domein wordt gebruikt en is vaak een pré bij vacatures. Exclusief bij Kenniscentrum WMO heeft u de kans om kennis te maken met dit systeem. Door middel van de ééndaagse training Suites4Zorg voor Wmo heeft u alle middelen in handen voor een optimale uitvoering van de Wmo. Na het volgen van deze basistraining beschikt u over de basiskennis en -vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig met de applicatie Suite4Zorg voor Wmo, te kunnen werken. Tevens heeft u een eerste kennismaking met de Wmo dossiers.

Spreekt u het bovenstaande aan en wilt u straks snel beginnen met werken als Wmo consulent of Schuldhulpverlener? Schrijf dan in voor één van onze opleidingen. Wij starten in mei met de opleiding Wmo consulent 2.0 weer op verschillende locaties: Meppel (7 mei), Amersfoort (12 mei) en Den Bosch (18 mei). U kunt ook onze summerschool volgen. In drie weken tijd doorloopt u dan de volledige opleiding en het examen en mag u zich officieel Wmo consulent noemen!