Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Persbericht: Eerste open dag Kenniscentrum WMO

‘Er is een grote behoefte aan Wmo consulenten, Jeugdprofessionals, Schuldhulpverleners en Budgetcoaches. Kortom, een behoefte aan professionals binnen het Sociaal Domein. Omdat deze behoefte de komende jaren blijft stijgen, organiseren wij 30 januari 2019 een open dag op ons opleidingscentrum in Meppel. Een besluit tot omscholing is immers niet zomaar genomen.’ aldus Miquel Wijngaards, directeur van het Kenniscentrum WMO.

Opleidingsinstituut Kenniscentrum WMO bestaat dit jaar alweer 7,5 jaar en leidt inmiddels landelijk 180 cursisten per jaar op tot volwaardig Wmo- of Jeugdconsulent. Vanaf 2019 is het opleidingsaanbod daarnaast uitgebreid met de Kiwa gecertificeerde opleiding Schuldhulpverlening 2.0.

Spannend is een omscholing wel; het vraagt een investering van tijd en geld en brengt een periode van onzekerheid met zich mee; ‘Vind ik straks wel een baan?’ ‘Het is al een tijdje geleden dat ik op school zat, hoe gaat het leren mij af?’ en ‘Hoe ga ik mij financieel redden tijdens mijn opleidingsperiode?’. Toch is het een stap waar velen van dromen. Soms omdat zij niet bij de huidige werkgever kunnen blijven, maar ook vaak omdat ze meer sociaal maatschappelijk betrokken willen zijn.

Om ervoor te zorgen dat u onder het genot van een hapje en een drankje al uw vragen kunt aan de opleidingsadviseurs, kunt u op 30 januari 2019 tussen 15.00 en 19.00 uur vrijblijvend een kijkje nemen op het opleidingsinstituut aan de Blankenstein 143 te Meppel. Kenniscentrum WMO is ook telefonisch te bereiken op 085 – 401 83 62.

Wat er nog meer te doen is? Miquel Wijngaards:  ‘Ieder uur kunt u een korte presentatie bijwonen, maar u hoeft natuurlijk niet alleen te luisteren. Om te zorgen dat u een goede indruk krijgt van het vak Wmo consulent, kunt u zelf een keukentafelgesprek voeren.‘