Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Al 10 jaar geleden speelde het door mijn hoofd om de opleiding tot Wmo consulent te volgen maar door omstandigheden kwamen er andere banen op mijn pad. Uit functies als Wmo beleidsmedewerker en Projectleider zorg vanuit patiëntenperspectief heb ik veel geleerd over wat mensen met een lichamelijke en psychische beperking ervaren en waar ze tegenaan lopen in het Sociaal Domein en de zorg. Iets waarvan ik toen nog niet wist dat dit me in de huidige functie erg goed van pas zou komen. Uiteindelijk kwam in 2018 toch weer de mogelijkheid om de opleiding te gaan volgen. Die heb ik met beide handen aangegrepen. En hiervan heb ik geen moment spijt gehad.
Lees meer
Ik dacht al een tijdje aan een omscholing omdat ik ongelukkig was in mijn  baan als P&O-er. Het werk deed ik al ruim 12 jaar en ik had mij voldoende gespecialiseerd en verbreed in de werkzaamheden. Vele jaren heb ik genoten van het klantcontact met medewerkers binnen de hogeschool waar ik werkzaam was, maar uiteraard ontkwam ook de hogeschool niet aan de digitalisering van de organisatie. Resultaat; het klantcontact werd nagenoeg gereduceerd tot nul en het personeel moest via intranet de informatie vinden. Hier werd ik niet gelukkig van en daarom was ik mij af gaan vragen wat ik wilde met mijn loopbaan. Iets met mensen, dat zeker, maar wat?
Lees meer
Na het afronden van de bachelor Toegepaste Psychologie heb ik de kans gekregen om te starten met de traineeship Wmo Consulent bij Kenniscentrum WMO; een combinatie van leren én werken in de praktijk! Na het afronden van de opleiding Wmo Consulent in september wil ik mijzelf verder specialiseren door ook de opleiding Consulent Jeugd en extra vak verdiepende trainingen te volgen. De afgelopen maanden heb ik met veel plezier ervaring opgedaan binnen het Sociaal Team en Team Wmo binnen een gemeente!
Lees meer
Mijn naam is Janko Hogenhorst en ik ben 46 jaar. Meer dan 20 jaar heb ik in het voortgezet onderwijs gewerkt als docent Engels. Omdat ik steeds meer op de automatische piloot deed en ik de passie voor het lesgeven kwijtraakte, besloot ik een loopbaantraject te gaan volgen. Dit om te kijken bij welk beroep ik wel weer contact met mijn gevoelens zou krijgen. Zo kwam ik uit bij het Sociaal domein en specifiek bij het beroep van Wmo consulent. Ik ging erover lezen, gesprekken voeren met mensen uit het werkveld en ik regelde meeloopdagen voor mezelf.
Lees meer
Voor mijn functie als bouwkundig adviseur Wmo ben ik allang op zoek geweest naar een compacte cursus over “Ziektebeelden en beperkingen”. Een basiskennis van ziektes wordt steeds belangrijker voor het realiseren van woningaanpassingen voor Wmo klanten. Eindelijk een training gevonden bij Kenniscentrum Wmo! 3 e-learning modules en 1 dag klassikale les is een perfecte combinatie. Voor de e-learning modules heb je ongeveer 2-3 dagen nodig: veel leesmateriaal, filmpjes en verhalen van patiënten. Tijdens de klassikale les worden casussen besproken en ervaringen uitgewisseld. De theoretische kennis van de e-learning modules wordt praktisch getoetst door middel van opdrachten en discussies. Heel leerzaam, bovendien een leuke sfeer en een hele fijne ervarene docente Dinie Haag.
Lees meer
“In maart 2017 gestart met de opleiding Wmo consulent 2.0 in Eindhoven bij Kenniscentrum WMO; écht een AANRADER! Wat een topdocenten. De docenten nemen je mee naar situaties in zowel theorie als in de praktijklessen alsof je al midden in het werkveld staat. Leefgebieden die behandeld werden, werden op deze manier zo realistisch mogelijk gemaakt en met raad en daad werden we do
Lees meer
"Ik ben gedetacheerd via het Kenniscentrum WMO. Na zes jaar in de kinder- en jeugdpsychiatrie gewerkt te hebben, leek het mij leuk om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Ik ben via via bij het Kenniscentrum WMO terecht gekomen. Na een positief intakegesprek kon ik vrijwel meteen starten met de opleiding tot Consulent Jeugd en aansluitend heb ik de opleiding Wmo Consulent 2.0 gevolgd. Tijdens deze lesse
Lees meer
"Ik ben sinds mei 2018 in dienst bij het Kenniscentrum WMO. Als verpleegkundige was ik na 3 jaar toe aan een nieuwe uitdaging. Een vriendin van mij is generalist in een sociaal wijkteam en als ik haar hoorde vertellen over haar werk, leek mij dat ook erg leuk om te doen. Via internet ben ik uitgekomen bij het Kenniscentrum WMO met het idee dat ik de Wmo opleiding wilde volgen en zelf een werkervaringsplek zou gaan zoeken.
Lees meer
“Sinds september 2017 ben ik in dienst als trainee bij het Kenniscentrum WMO. Ik heb de opleidingen Wmo Consulent 2.0 en Consulent Jeugd mogen volgen in Meppel. De enthousiaste docenten uit het werkveld, een duidelijke online leeromgeving, de
Lees meer
“Via mijn werkgever Yacht ben ik in 2015 in contact gekomen met het Kenniscentrum WMO. Sinds oktober 2014 was ik werkzaam als Wmo consulent voor de gemeente Groningen. Yacht heeft mij de  mogelijkheid g
Lees meer
“Na eerst goed uitgezocht te hebben voor welke opleiding ik zou kiezen, had ik gelijk het beste gevoel bij het Kenniscentrum WMO in Meppel.  Daarom ben ik gestart in september 2017 met de opleiding Wmo Consulent 2.0. De opleiding bij het Kenniscentrum WMO heeft mij in alle opzichten gebracht wat mijn gevoel vertelde. De deskundigheid, de openheid en betrokkenheid van de zeer ervaren docenten heeft mij veel gebracht over
Lees meer
“Ik heb de opleiding Wmo Consulent 2.0 gevolgd. Het is een leuke opleiding, ook als je uit een heel andere bedrijfstak komt. Wat wel van belang is dat je een werkervaringsplaats hebt om theorie en praktijk naast elkaar te ervaren.
Lees meer
“Via deze weg wil ik jullie laten weten dat ik begin maart bij een gemeente in Friesland ben begonnen voor werkervaring. In juli 2017 heb ik bij jullie
Lees meer
“Doordat er een aardige tijd zat tussen het ontslag aanzeggen en mijn daadwerkelijke uitdiensttreding door reorganisatie, heb ik de tijd genomen om me te beraden op mijn nieuwe toekomst. Ik wilde niet mee
Lees meer
“Afwisselende lesdagen met veel ervaring uit de praktijk. Enthousiaste en gemotiveerde docenten en cursisten. Er was ook tijd om ervaringen te delen of vraagstukken uit de praktijk te bespreken.”
Lees meer
“Mijn ervaring bij het Kenniscentrum WMO is dat theorie en praktijk goed op elkaar aansluiten. De manier waarop les gegeven wordt is helder en wordt op een enthousiaste en passie volle wijze gegeven door docenten uit het veld. De materie wordt goed gedoceerd overgebracht aan de studenten. Omdat dit in groepsverband gegeven wordt is, ontstaat er vaak ook een leerzame discussie. De docenten staan naa
Lees meer
“Ik wilde mij graag omscholen tot Wmo consulent. Via mijn werkgever mocht ik de opleiding Wmo Consulent 2.0 volgen bij het Kenniscentrum WMO. In september 2014 ben ik begonnen met de opleiding.
Lees meer
“Leuke opleiding, gevarieerde onderwerpen. Korte lijnen met Kenniscentrum. Trainers die afkomstig zijn uit het werkveld. Cijfer opleiding: 9,0! Aanrader: opleiding Wmo Consulent 2.0 via Kenniscentrum WMO.”
Lees meer
“Ik ben in oktober 2014 gestart met de opleiding Wmo consulent 2.0 en in februari 2015 heb ik deze met goed gevolg afgerond. Ik heb de opleiding als leuk en erg interessant ervaren.
Lees meer
“Ik heb meegedaan aan de opleiding Wmo consulent 2.0 omdat ik maatschappelijk betrokken wil zijn en graag wil weten wat er op dit vlak speelt. Daarnaast vind ik het boeiend om na te gaan hoe het beleid is vertaald naar de praktijk.
Lees meer