Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Speciale terugkomdag (oud-)cursisten

Door de jaren heen hebben wij met veel plezier vele cursisten opgeleid. Exclusief voor u als (oud-)cursist organiseert het Kenniscentrum WMO op vrijdag 8 november 2019 een speciale terugkomdag. Deze dag is speciaal gericht op het actueel houden van uw kennis op het gebied van het Sociaal Domein.

Training ‘Positieve gezondheid in de praktijk’
Door Marijn Pietersen
Positieve gezondheid is de nieuwe, meer volledige, kijk op gezondheid en wordt steeds meer toegepast. De bredere kijk op gezondheid, waarbij niet de professional maar de cliënt de waarde ervan bepaalt, sluit aan bij de gekantelde gedachte binnen de zorg en het sociaal domein. Een must voor elke (zorg-)medewerker en consulent. De essentie van werken met positieve gezondheid is mensen in hun kracht zetten/houden en regie te laten nemen over hun eigen proces. Tijdens deze training krijgt u handvatten voor deze (nieuwe) manier van denken en ervaart u de praktische toepassing ervan binnen het sociaal domein.

Marijn Pietersen
Mensen en hun gedrag zijn twee thema’s die Marijn Pietersen altijd hebben geboeid. Marijn is arbeids-, organisatie- en personeels­psycholoog en trainer op het gebied van de Wmo, gespreks­technieken, coaching en gedragsstijlen. Tijdens haar opleiding werkte Marijn in een klantcontactcentrum, waar zij veel heeft geleerd over gespreksvoering, commercie en waar zij een start heeft gemaakt met coachen en trainen. Vervolgens heeft Marijn in verschillende projecten gewerkt in de semi-overheid en gemeente, waar zij zich bezig hield met begeleiding en advies. Inmiddels is Marijn zelfstandig trainer en docent.

Actualiteitencollege 
Door Wim Peters
Welke uitspraken zijn er door de rechter gedaan over het uitvoeren van de WMO 2015? De Wet maatschappelijke ondersteuning 2015 is alweer een tijd van kracht. Tijd om de stand van zaken te bespreken aan de hand van de inmiddels gevormde rechtspraak. In dit actualiteitencollege wordt de meest relevante jurisprudentie in het kader van de WMO 2015 besproken, waarbij er ook aandacht wordt besteed aan belangrijke oudere jurisprudentie, die nog steeds van toepassing is. Na dit college bent u helemaal up-to-date wat betreft de (nieuwste) jurisprudentie en weet u wat daarvan de consequenties zijn voor de praktijk.

Wim Peters
Wim Peters heeft als specialisaties de Wmo 2015, de Wet langdurige zorg en het VN-Verdrag voor de rechten van personen met een handicap. Met name het geven van cursussen op deze terreinen is hem op het lijf geschreven.

Wanneer, waar en hoe aanmelden?
We organiseren op vrijdag 8 november van 10.30 tot 14.00 uur een geheel kosteloze en exclusieve middag voor u als (oud-)cursist. U bent van harte welkom in Meppel aan Blankenstein 143 (7943 PE). De koffie en thee staat voor u klaar en tevens zal er een lunch worden geserveerd.  We zouden het leuk vinden u weer te zien op deze inspirerende terugkomdag. Aanmelden kan via deze link.