Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Speciale terugkomdag (oud-)cursisten

Door de jaren heen hebben wij met veel plezier vele cursisten opgeleid. Exclusief voor u als (oud-)cursist organiseert het Kenniscentrum WMO op vrijdag 7 juni 2019 een speciale terugkomdag. Deze dag is speciaal gericht op het actueel houden van uw kennis op het gebied van het Sociaal Domein.

Training ‘Klachten zijn te voorkomen.. of niet?’ 
Door Jacobien Kleve
Regelmatig krijgen consulenten te maken met uitingen van ontevredenheid. Cliënten maken bezwaar tegen een beslissing of ze dienen zelfs een klacht tegen u in. Wat veroorzaakt een klacht? Is een klacht te voorkomen? En wat roept een klacht bij u zelf op? Wordt u al zenuwachtig bij alleen het horen van het woord ‘klacht’? Tijdens deze training leert u wat de meeste klachten met elkaar gemeen hebben. U leert de signalen van onvrede herkennen, bij uzelf en de cliënt. Daarnaast leert u hier op een effectieve manier mee om te gaan ook zonder dat de cliënt zijn of haar “zin” krijgt.

Jacobien Kleve 
Jacobien Kleve haar roots liggen in het Sociaal Domein. Mensen verder helpen, is voor haar altijd een belangrijke drijfveer geweest. Mede dankzij haar rol als mediator heeft ­Jacobien geleerd dat mensen altijd zelf beschikken over een arsenaal aan mogelijkheden om hun problemen op te lossen. Het aanspreken van de eigen mogelijkheden werkt vele malen beter voor de cliënten dan het aanleveren van een pasklare en verantwoorde oplossing van buitenaf. Voor het Kenniscentrum WMO neemt Jacobien dan ook veel kennis en ervaring mee als mediator en gespreksleider. Daarnaast heeft Jacobien ervaring op verschillende werkgebieden binnen de gemeentelijke organisatie waaronder het Sociaal Domein.

Training ‘Time-management’ 
Door Karen Visser
Binnen het Sociaal Domein is de werkdruk hoog. Er wordt veel van u als professional gevraagd en daarnaast worden de werkprocessen in sommige gevallen steeds langer. Efficiënter werken is door alle informatie die we te verwerken krijgen steeds noodzakelijker. Tijdens deze training krijgt u handvatten om het werk zo in te richten dat u efficiënter gaat werken. U leert omgaan met uitstelgedrag en weet de focus te behouden op de door uw gestelde prioriteiten.

Karen Visser
Karen Visser is sinds 2009 teamtrainer ‘slimmer werken’ en senior professional organizer vanuit haar eigen bedrijf New Broom. Ze heeft een passie voor slimmer werken in het algemeen en ondersteunt hiermee professionals die met meer plezier productief willen zijn. Daarnaast blogt Karen voor diverse websites, schrijft columns en artikelen over slimmer werken en heeft inmiddels vier boeken geschreven op haar vakgebied. In maart 2017 rondde zij met succes de post-hbo-opleiding Senior Professional Organizer af.

Wanneer, waar en hoe aanmelden?
We organiseren op vrijdag 7 juni van 10.30 tot 14.00 uur een geheel kosteloze en exclusieve middag voor u als (oud-)cursist. U bent van harte welkom in Amersfoort aan de Van Galenstraat 30 (3814 RD). De koffie en thee staat voor u klaar en tevens zal er een lunch worden geserveerd.  We zouden het leuk vinden u weer te zien op deze inspirerende terugkomdag. Aanmelden kan via deze link.