Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Tips bij het vinden van een baan

 

 

 

 

 

 

 

 

Veel van onze cursisten kiezen voor onze opleidingen, omdat ze op zoek zijn naar een nieuwe baan. En in veel gevallen betreft het een omscholing. Reorganisatie na 20 jaar binnen het zelfde bedrijf hebben gewerkt, langdurig ziek geweest of gewoon op zoek naar een nieuw pad binnen uw carrière. Dit zijn slechts een paar redenen waardoor u op zoek zou gaan naar een nieuwe baan. Een opleiding volgen is de eerste stap om uw carrière een boost te geven. Maar hoe verder na het afronden van uw opleiding? In dit artikel geven we tips over het vinden van een baan na het afronden van je opleiding bij Kenniscentrum WMO.

1. Zoek een baan die bij u past.

Dit klinkt misschien als een open deur, maar ga op zoek naar een baan die bij u past en ook vooral een werkplek die bij u past. Dus ga voor een baan die van nature past bij uw compententies en uw kernkwaliteiten. Zo zorgt u ervoor dat u plezier heeft in uw werk en u zich gelukkig voelt. Dat is heel belangrijk binnen u werkende leven.

2. Voorkom gaten in het CV en blijf actief

Zit u tussen twee banen in? Zorg er dan voor dat u actief blijft! Natuurlijk toont u  aan dat u actief bent door onze opleidingen te volgen, maar wellicht zou u daarnaast relevant vrijwilligerswerk kunnen doen. Zo laat u zien aan uw nieuwe werkgever dat u gemotiveerd bent en dat u bereid bent om te investeren in uzelf.

3. Maak gebruik van een online netwerk of social media

De meeste banen worden nog steeds gevonden via familie, vrienden of bekenden. Oftewel via het netwerk. Maak daar goed gebruik van bij het vinden van uw droombaan. Tien weten meer dan één. Schrijf u daarom ook in op speciale netwerksites zoals Linkedin. Zelfs Facebook kan helpen! Probeer connecties te maken met mensen die voor u relevant en interessant zijn. Daarnaast is LinkedIn verreweg het favoriete selectiekanaal van recruiters. Belangrijk dus dat u zichtbaar bent!

4. Minder is meer!

Het is raadzaam om niet te veel sollicitaties tegelijk te hebben lopen. Anders kunt u uw aandacht er niet volledig op richten en niet al uw energie erin stoppen. Daarbij is het niet goed voor te stellen dat u zoveel banen kunt vinden waar u even graag wilt werken. Focus daarom op de belangrijkste (circa drie) en zorg dat u daar helemaal voor gaat!

5. Het vinden van een werkervaringsplaats

Wanneer  u nog geen ervaring heeft binnen het sociaal domein, kan het moeilijk zijn om aan een baan te komen. Om de kans op een baan te vergroten adviseren wij u om uw opleiding te combineren met het vinden van een (onbetaalde) werkervaringsplaats. Zo zorg t u ervoor dat u meer ervaring opdoet binnen het vakgebied en maakt u het voor uw toekomstige werkgever aantrekkelijker om jou aan te nemen. Vraag naar onze tips voor het vinden van een werkervaringsplaats/stage.

6. Schrijf een goede motivatie

Weet u dat bedrijven het heel belangrijk vinden dat kandidaten ook een motivatiebrief meesturen? Dit is een korte enthousiaste uitleg waarom u speciaal op deze vacature reageert. Leg daarom kort maar duidelijk uit waarom u juist voor die ene functie kiest bij dat ene bedrijf.

Wilt u meer tips voor het vinden van een baan, kijk dan op ; http://www.monsterboard.nl

Bij Kenniscentrum WMO helpen we u graag verder om na het succesvol afronden van één van onze opleidingen een nieuwe baan te vinden. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met één van onze adviseurs van Kenniscentrum WMO of laat uw gegevens en C.V. achter via onze pagina https://www.kenniscentrumwmo.nl/wilt-u-gedetacheerd-worden/