De specialist in opleiden

binnen het Sociaal Domein

Traineeship bij Kenniscentrum WMO

Kenniscentrum WMO is regelmatig op zoek naar kandidaten voor het traineeship Wmo consulent. Heeft u onlangs uw HBO opleiding afgerond en overweegt u een functie binnen het Sociaal Domein? Dan is het traineeship Wmo Consulent iets voor u. Wanneer wij kandidaten zoeken, plaatsen wij een vacature hiervoor op onze vacaturepagina. Houd deze dus goed in de gaten!

Gemeenten geven uitvoering aan de Wet maatschappelijk ondersteuning. Het uitgangspunt van deze wet is dat iedereen een plaats heeft  in de samenleving. Wanneer dit niet zelfstandig lukt, onderzoekt de Wmo consulent samen met de burger wat ervoor nodig is om deelname mogelijk te maken. Een maatwerkoplossing is hierbij het uitgangspunt.

Over het traineeship Wmo Consulent

Het traineeship Wmo consulent van Kenniscentrum WMO combineert leren én werken in de praktijk. U volgt een uitgebreid scholingstraject waarbij u de opleiding Wmo consulent 2.0, de opleiding Consulent Jeugd en diverse vakverdiepende trainingen volgt. Daarnaast gaat u aan het werk bij een van onze relaties. Hierdoor kunt u datgene wat u heeft geleerd, direct toepassen in de praktijk. Voor het traineeship zijn wij op zoek naar kandidaten met een relevante afgeronde opleiding, zoals bijvoorbeeld social Work, verpleegkunde, ergotherapie of fysiotherapie. Daarnaast bent u in bezit van een rijbewijs en voor 24 – 32 uur per week beschikbaar.