Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Vraag en Antwoord: De vraag voor een nooduitgang

Bij ‘Vraag en Antwoord’ geven wij antwoord op een ingestuurde vraag welke wordt beantwoord door een van onze specialisten uit het Sociaal Domein. Deze week beantwoorden we de vraag van een Wmo consulent die graag wil weten wat goede voorbeelden zijn van het opvragen van medisch advies.

 

 

 

 

 

 

 

“Wat zijn nou goede voorbeelden van het opvragen van medisch advies. Vaak worden hierbij niet de juiste vragen gesteld.””
Een Wmo consulent

 

Het antwoord van onze specialist:

Dat is moeilijk om zo te zeggen. Het hangt ook van de vraag van de cliënt af. In ieder geval vraag je om medische bevestiging van de klachten die iemand aangeeft, om de behandelmogelijkheden en om de prognose. Zijn de genoemde beperkingen vastgesteld en te verklaren en blijvend? Verder is het van belang dat je vraagt naar bijvoorbeeld contra-indicaties ten aanzien van ‘normaal’ lichamelijk functioneren, bijvoorbeeld ten aanzien van traplopen, fietsen of lopen. En naar de mogelijke antirevaliderende werking van voorzieningen of inzet van hulp. Wij zijn gewend om altijd eerst met de arts te bellen over de situatie en de vraag. Zodat je dan samen de vraagstelling scherp kunt formuleren. Hoe algemener de vraag, hoe algemener het antwoord. Er is een voorbeeld op te vragen bij via ons e-mailadres met een opzet van een vragenformulier.

 

Kenniscentrum WMO - De Specialist in opleiden binnen het Sociaal DomeinHeeft u een vraag waar u graag een antwoord op wilt van een specialist? Stuur uw vraag met uw contactgegevens naar [email protected] onder vermelding van ‘Lezersvraag Wmo doen’.

*Deze vraag is behandeld in vakblad Wmo doen editie 2 uit 2021.