Klassikale lessen

op 1,5 meter afstand!

Vraag en Antwoord: Ik heb al heel lang hulp in huis vanuit de Wmo, maar nu mijn zoon weer bij mij is komen wonen, wordt gezegd dat hij het allemaal wel kan doen. Klopt dit?

Bij ‘Vraag en Antwoord’ geven wij antwoord op een ingestuurde vraag welke wordt beantwoord door een van onze specialisten uit het Sociaal Domein. Deze week beantwoorden we de vraag van een Wmo consulent die graag advies wil over het volgende:

“Ik heb al heel lang hulp in huis vanuit de Wmo, maar nu mijn zoon weer bij mij is komen wonen, wordt gezegd dat hij het allemaal wel kan doen. Klopt dit?”

 

Een Wmo consulent

Het antwoord van onze specialist:

Als uw zoon ouder is dan 23 jaar wordt ervan uitgegaan dat hij zelfstandig een huishouden kan runnen naast zijn studie of baan. Alleen als uw zoon ook klachten en beperkingen heeft, waardoor hij niet in staat is om huishoudelijke taken te verrichten, kan hulp worden ingezet vanuit de Wmo. Als hiervan sprake is doet u opnieuw een aanvraag en moet uw zoon bij het gesprek aanwezig zijn, zodat ook hij beoordeeld kan worden.

Kenniscentrum WMO - De Specialist in opleiden binnen het Sociaal DomeinHeeft u een vraag waar u graag een antwoord op wilt van een specialist? Stuur uw vraag met uw contactgegevens naar info@kenniscentrumwmo.nl onder vermelding van ‘Lezersvraag Wmo doen’.

*Deze vraag is behandeld in vakblad Wmo doen editie 1 uit 2019.