De specialist in opleiden

binnen het Sociaal Domein

ZOEKT U MEDEWERKERS VOOR UW ORGANISATIE?

Een groot voordeel van detachering is dat u snel beschikt over deskundig personeel op het gebied van de Wmo, Jeugdhulp of het Sociaal Domein. Juist doordat wij ook opleider zijn, hebben wij deskundige krachten beschikbaar die op de hoogte zijn van de laatste kennis en de recente ontwikkelingen binnen dit vakgebied. Detachering kan in meerdere gevallen interessant zijn voor uw organisatie. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een tijdelijke vervanging van een medewerker bij ziekte of zwangerschap. Ook kan het zijn dat er een tijdelijke piek te zien is in de werkzaamheden, heeft u even extra capaciteit nodig bij een project of bent u toe aan een frisse blik binnen uw team. Door onze kandidaten haalt u waardevolle kennis en nieuwe ideeën binnen.

Daarnaast combineert u de voordelen van flexibele arbeid met de zekerheid van een vaste bezetting tijdens een afgesproken contractperiode. U profiteert van een betrokken vaste medewerker en u wordt volledig ontzorgd op het gebied van personeelszaken. U heeft geen omkijken meer naar de salarisadministratie, pensioenopbouw, functioneringsgesprekken of het risico van ziekte en arbeidsongeschiktheid. Kenniscentrum WMO hanteert een all-in uurtarief en factureert u op basis van de gewerkte uren.

In-service model

Daarnaast heeft Kenniscentrum WMO het In-service model ontwikkeld. Een model waarbij opleiding, detachering, verloop en vervanging gecombineerd worden. Elke organisatie kent verloop, om welke reden dan ook. Verloop kunt u niet altijd ver van te voren aan zien komen. Echter zodra het gebeurt, wilt u de personele bezetting zo snel mogelijk weer op orde hebben. Doordat in toenemende mate schaarste ontstaat op de arbeidsmarkt is het voor een gemeentelijke werkgever ingewikkeld ervaren consulenten te vinden en te binden. Hiervoor heeft Kenniscentrum WMO het In-service model ontwikkeld. Door de samenwerking aan te gaan met andere gemeenten en Kenniscentrum WMO, kunt u vroegtijdig uw verloop opvangen, zonder de risico’s of hoge lasten te dragen.

Het betreft een model waarbij u hoogopgeleid, kundig personeel na een korte en voordelige detacheringstijd van maximaal zeven maanden in dienst kunt nemen. U creëert een buffer voor tijdelijke vraagstukken, maar ook het uitzicht op ervaren en ingewerkt personeel voor uw eigen organisatie. Wilt u meer weten? Vraag een gesprek aan met één van onze adviseurs.

Detachering